Wandelen

Geweldig dat er weer nieuwe mensen waren op het tweewekelijkse kerkcafe. Na het aansteken van de kaars, zongen we het lied ‘welkom thuis’. De wandeling stond centraal, zo lazen we het verhaal van de mannen die na de opstanding naar huis liepen en maar niet begrepen wat er nu precies was gebeurd. En opeens liep daar een derde man, en die legde deze mannen precies uit wat er was gebeurd. Pas toen het brood gebroken werd, zagen de mannen dat nu juist Jezus, de derde man was .
Twee aan twee gingen we vervolgens op  eigen wijze op pad. Eerst een paar minuten stilte om over het verhaal na te denken, dan vol aandacht voor het verhaal van de ander. Na je eigen verhaal weer terug. De mannen in het verhaal spraken over van alles en nog wat, dat bleef haken bij mij. En zonder het te merken is daar ineens Jezus. Een gouden randje, gewoon als je het niet verwacht. Een fijn gevoel waar je weer inspiratie van krijgt. Toen we allemaal weer in de kring zaten werd er nog van alles gedeeld. Met een mooi lied over wandelen  in het licht sloten we af met een kringgebed. Altijd fijn om zo samen te bidden.
Onder het soep eten werden de mooie dingen van deze week nog van een extra glans voorzien. Met de wens om samen met God de weg verder te wandelen gingen we na een inspirerende tijd weer op weg.
Op weg naar het volgende kerkcafe op zondag 15 oktober.
met een hartelijke groet,
bettie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *