Passie, Kunst en Kwetsbaar

Passie
Op zaterdag 24 maart van 12.00-17.00 uur is er een ‘Poort met Passie’ markt. Op deze markt is er ruimte om elkaars passie te delen. De gezamenlijke kerken in Poort zijn er present. In de ‘Kerk op Wielen’ is gelegenheid om een palmpaasstok te maken. Aan de hand van de symboliek op de stok wordt het verhaal van het leven van Jezus zichtbaar.Onze passie willen we delen met alle mensen uit de wijk, maar ook met de kunstenaars. Kunstenaars die ook hun passie in hun werk met ons allemaal willen delen.

Kunst
Met veel passie komt een kunstwerk tot stand. Een kunstenaar ziet in het ruwe materiaal iets moois, wat voor een ander nog niet zichtbaar is. Door het ruwe materiaal te bewerken, groeit er iets van waar de kunstenaar de passie in kwijt kan. Het levensverhaal en de manier waarop de kunstenaar in het leven staat, spelen in dit creatieve proces een grote rol.
Op de ‘poort met passie’ markt zijn verschillende kunstenaars bereid om de passie en tegelijkertijd hun kwetsbaarheid met alle mensen te delen.
Naast beelden, zijn er schilderijen, sieraden, en glaskunst, te veel om op te noemen.

Kwetsbaar
‘Mijn beelden vertellen mijn kwetsbaarheid’, zegt een beeldhouwer. Een atelier laat veel zien van  de kwetsbare kunstenaar.
Delen in passie, is tegelijk delen in kwetsbaarheid. Want waar jij echt in gelooft, en waar je met passie aan gewerkt hebt, maakt je kwetsbaar. Tegelijkertijd is het geweldig dat je dit mag delen, en dat anderen genieten van jouw mooie kunstwerken.
Zo laten wij als kerken met de palmpaasstok het levensverhaal van Jezus zien. De passie, de kracht en de vriendschap waaruit we leven.   En dit willen  we delen met alle mensen.

Tegelijkertijd is kwetsbaarheid een kracht. Want met het verhaal van Jezus wil je gelijk de liefde en de vriendschap door geven. Vertellen aan mensen over zijn leven en vriendschap maakt ons in deze tijd kwetsbaar. Kwetsbaar en tegelijkertijd ontvangen we de kracht om de verhalen door te geven. Bent u een kunstenaar en wilt u de passie delen, meld u aan bij info@deschonepoort.nl of bel voor meer informatie naar 06 15332197

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *