Levende Kerststal 2013

Wij wensen u een vrolijk X-mas. Het kerstfeest wordt hoe langer hoe meer het feest van de grote Onbekende. Een op de drie nederlanders weet  de juiste betekenis van het kerstfeest niet. Geen wonder, want de reclame voor Kerstfeest wordt vooral door grootwinkeliers gemaakt.

Toch is  de kern van de kerstboodschp doodsimpel: God houdt van jou. Plechtiger gezegd: Zo lief heeft God de wereld, dat hij zijn Zoon gegeven heeft. Daar heb je nog niet eens de 141 tekens van een tweet voor nodig. Maar toen ik die boodschap ter harte nam, veranderde dat mijn kijk op mezelf, op m’n medemens en de wereld om me heen. God houdt van je – dat maakt een wereld van verschil. Maar wie hoort die simpele boodschap?  Vorig jaar stond er een kerststal in Almere Poort. Het is een heel oude manier om de kerstboodschap tot leven te brengen. Dank zij Franciscus van Assisis werd de kerststal een wijd verspreid gebruik. De  kerststal laat zien hoe God door  Jezus heel dichtbij ons komt . En de os  en de ezel? Die komen bij de profeet Jesaja vandaan. “Een rund kent zijn eigenaar en een ezel de krib van zijn meester ….” Zegt hij.  Weten wij dan niet wie onze Heer is?

Ook dit jaar staat er in de week voor kerst weer een levende kerststal in Poort. Dit jaar wordt die georganiseerd in samenwerking met het Poorthuis en KBC de Wegwijzer Poort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *