Ik ben de opstanding en het leven

In het donker wordt met enige moeite de fakkel ontstoken. Samen zingen we, ‘als alles duister is, ontsteek dan een lichtend vuur, een vuur dat nooit meer dooft’. We lezen de tekst uit Johannes 11:25-27, ‘Ik ben de opstanding en het leven’. Dan ga ik met een echt stel die-hards op pad. Vanaf de begraafplaats lopen we naar ‘de Schone Poort’. Die-hards, want het regent, en niet zo’n klein beetje, het komt er met bakken uit. We lopen in stilte van het donker naar het licht. De fakkel blijft wonder boven wonder, met de goede zorgen van Paul , nog lang branden. Ik heb zelf moeite om mij te concentreren op de tekst. Gefascineerd luister ik naar de vogels die het begin van de dag tegemoet zingen. Zoveel vogelmuziek, en dan toch al die regen. Het licht, het nieuwe leven, de lente tegemoet, vergezeld van al die muziek. Ik mag gewoon alles loslaten, en het nieuwe, het Licht tegemoet gaan. Na een pelgrimage van 75 minuten komen we nat en koud in poort aan. De koffie en thee staat warm voor ons klaar. Geweldig, mensen die zo vol zorg alles regelen. In een kring rond de paaskaars zingen we’ Licht ontloken aan het duister’. Ik krijg een eigen kaarsje in mijn handen,. Zo vormen we een lichtkring rond het grote Licht. We delen met elkaar, dat het een goede week is geweest. Een bijzondere zoektocht naar het Licht. Gezamenlijk lezen we Johannes 20, Maria die bij haar naam genoemd wordt en dan Jezus herkent. Jezus die de belofte geeft, ‘mijn Vader is jullie Vader, mijn God is jullie God’. Daar kunnen we alleen op antwoorden met ‘U zij de glorie, opgestane Heer’. En dan staat er een rijk gedekte tafel voor ons klaar, en samen genieten we van een heerlijk paasontbijt. Wat fijn om zo samen te genieten. De zoektocht naar het Licht, een pelgrimage, sluiten we af met elkaar toe te zingen, ‘ga met God en Hij zal met je zijn’. Met dat vertrouwen sluiten we deze inspirerende zoektochtaf. Gezegende paasdagen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *